Grézels
   

Het dorpje Grézels ligt vlakbij Prayssac, tussen Cahors en Puy l’ évêque.
Rond de kerk Sint-Hilaire bevinden zich huizen uit de 15 e en 16 e eeuw.

 
Het imposante “Château de la Coste”, ontworpen als een fort, springt meteen in het oog. Gebouwd in de 13 e eeuw door de bischoppen van Cahors, herbergt het nu een wijnmuseum.
 
De vallei van de Lot
 

Het departement “Lot” is vooral gekend voor zijn “bastides” (ommuurde dorpen), kastelen, “pigeonneries” en “palombières” (duiventorens).

 

Het is een van de mooiste valleien van Frankrijk, prachtig gelegen halfweg tussen de Dordogne en de Gorges du Tarn. Deze vallei zal u zeker verrassen met zijn gevarieerd landschap, zijn hartelijke en warme inwoners…..

 
De streek van de Lot staat tevens bekend om zijn gastronomische rijkdom en verscheidenheid, men waant zich in Luilekkerland ! Hier kan u genieten van pruimen, noten, ganzelever, truffels, geitekaas…. vergezeld van een lekkere ‘vin de Cahors’….
 
Rocamadour – Le Gouffre de Padirac - St.-Cirq Lapopie – Cahors – de kastelen van Fumel, Bonaguil en Assier – de grotten van Pech Merle, Lacave, Presque en Cougnac, Puy l’Évêque en vele andere dorpen en steden verdienen een bezoekje !
   
 
   
 

V.V.V kantoor

Place d’Istrie – BP 23
46220 Prayssac
Tel./Fax : +33(0)5 65.22.40.57

Interessante links

www.tourisme-lot.com
www.quercy-tourisme.com